traditional-and-chill

traditional and Chill

Tradition to innovate>

Tradition to innovate

Zullen we nu eindelijk eens de tijd nemen voor een gastronomisch moment?

Al in 1932 hebben we ons voorgenomen nooit te stoppen met innoveren om aan al uw wensen te kunnen blijven voldoen. Hoe? Door u steeds weer verrassende nieuwe recepten en formaten te presenteren. En omdat we het beste met u voorhebben en we allemaal dromen van een gezonde planeet, produceren we onze wafels nu zonder conserveermiddelen en additieven.

Ons assortiment ontdekken

Onze wafels en wafeltjes

La Liégoise

Liégeoise

Ahh ... de Liégeoise! De wafel die onze zintuigen prikkelt, onze passies opwekt en ons laat genieten van een moment van puur plezier!

De Liégeoise is gekarameliseerd aan de buitenkant, de binnenkant smelt in de mond en is knapperig. Hij is bestrooid met onweerstaanbare suikerparels en herkenbaar aan een lichte vanillesmaak. Dit is ongetwijfeld de favoriete wafel van fijnproevers.

Waar kopen?

TARWEbloem (GLUTEN), plantaardige* oliën en vetten (palmolie)), water, zout (1%), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), zuurtregelaar (citroenzuur), kleurstoffen (carotenen), natuurlijk aroma); suiker, BOTERconcentraat (ZUIVEL vet), vrijuitloopEIEREN, gist, invertsuikerstroop, MELKpoeder, zout, vanilline.

Allergenen:
gluten, lactose, eieren.

Galette

Nature

Ahh ... het wafeltje, het paradepaardje van ons geliefde platte land. En hier in zijn meest klassieke versie. Ons naturel wafeltje is een aanrader. Joseph Milcamps heeft dit recept ongetwijfeld van zijn eigen grootmoeder afgekeken! Het Nature-wafeltje is zacht en knapperig tegelijk en wordt een vaste gast tijdens een gastronomische pauze.

Waar kopen?

TARWEbloem (GLUTEN), suiker, BOTERconcentraat 25% (ZUIVEL vet), kleurstof (carotenen) EIEREN, volle MELK, zout.

Allergenen:
gluten, lactose, eieren.

Galette

BIO

Bij Milcamps proberen we alles zo eenvoudig en respectvol mogelijk te doen. Daarom kopen wij gecertificeerde biologische grondstoffen. Op deze manier vinden we het plezier van eenvoudige dingen terug, dat staat vast! Dus waarom zouden we het niet doen?

Waar kopen?

BOTER (ZUIVEL vet)*, TARWEbloem* (GLUTEN), rietsuiker *, EIEREN *, zout, volle MELKpoeder*.

Allergenen:
gluten, lactose, eieren.

Gaufre gourmande

Gourmande

Eén ding is zeker: het Gourmande-wafeltje is uniek in zijn soort. Het deeg, met veel boter en melk, is zacht en smelt in de mond. Het wordt langzaam gegaard in onze wafelijzers en krijgt een subtiele vanillesmaak, voor een unieke gastronomische beleving.

Waar kopen?

Suiker, BOTERconcentraat 25% (zuivel vet, kleurstoffen (carotenen)), TARWEbloem (GLUTEN), EIEREN, volle MELK, zout.

Allergenen:
gluten, lactose, eieren.

Gaufre potiron

Halloween

BooOOoo... Voor Halloween arriveert Milcamps met een unieke taart ter wereld; in pompoenformaat, dit recept dat de malsheid van boter en melk combineert met een vleugje kaneel. Genoeg om de (ci) schrik van al je kameraden te laten schrikken!

Waar kopen?

TARWEbloem (GLUTEN), suiker, vrij uitloopEIEREN, BOTERconcentraat (ZUIVEL vet), plantaardige oliën en vettent (palm*), halfvolle MELK, zout, kaneel.

Allergenen:
gluten, lactose, eieren.

Amour gaufre milcamps

Amour

Onlyyy yOoUuuuu … Can make the world seem right! Het Amour-wafeltje is net als de liefde, overal en altijd welkom! Verklaar uw liefde (aan uw lief, uw moeder, aan iedereen!) en breng wat quality time door met ons onweerstaanbare zachte wafeltje 'Amour'.

Waar kopen?

TARWEbloem (GLUTEN), suiker, BOTERconcentraat 25% (ZUIVEL vet), EIEREN, volle MELK, zout.

Allergenen:
gluten, lactose, eieren.

Gaufre etoile

Star

"Houston! Tranquillity Base here!" U krijgt sterretjes in uw ogen als u onze Star proeft. En het schijnt dat u zelf een ster wordt als u ze regelmatig eet! Dat is niet helemaal zeker, maar de moeite waard om te proberen.

Waar kopen?

TARWEbloem (GLUTEN), suiker, BOTERconcentraat 25% (ZUIVEL vet), EIEREN, volle MELK, zout.

Allergenen:
gluten, lactose, eieren.

Gaufre sapin

X-mas

Ho ho ho ... We hadden een recept voor kreeftensoep deze feestdagen, maar het resultaat was niet overtuigend. Dus hebben we onze aandacht maar gericht op de blikvanger in huis in deze periode: de kerstboom! Kom, dan gaan we lekker rond de boom zitten om de magie van de feestdagen zijn werk te laten doen.

Waar kopen?

TARWEbloem (GLUTEN), suiker, BOTERconcentraat 25% (ZUIVEL vet), EIEREN, volle MELK, zout.

Allergenen:
gluten, lactose, eieren.

Galette

Perlée

Het Perlée-wafeltje heeft net dat beetje extra ... een zacht wafeltje, met knapperige suikerparels en een unieke textuur en smaak die voor velen onweerstaanbaar zijn!

Waar kopen?

TARWEbloem (GLUTEN), suiker, BOTERconcentraat 25% (ZUIVEL vet), kleurstof (carotenen) EIEREN, suikerparels (5,7%) volle MELK, zout.

Allergenen:
gluten, lactose, eieren.

Een Milcamps-wafel voor elk moment

Waar kun je onze wafels kopen?

In 1932 richtte Joseph Milcamps in Brussel het wafelbedrijf Milcamps op en verkocht zijn wafels aan scholen en delicatessenwinkels in de regio. Na een aanzienlijke groei in de hoofdstad verhuisde de productie naar Dour om zich daar verder uit te breiden. Een nieuwe start met behoud van onze unieke Belgische expertise, die voldoet aan de nieuwste normen en certificeringen (BRC, IFS, …). Milcamps maakt nu deel uit van de groep Jacquet Brossard, een Franse groep die is voortgekomen uit de landbouwcoöperatie Limagrain. Deze heeft als missie een verantwoorde vooruitgang in de landbouw, van de grond tot het bord van de consument (+logo’s van de groepen).

Een traditie en passie doorgeven: dat is Jean-Nicolas ten voeten uit, de directeur van onze productiesite in Dour. Hij leidt onze fabriek al meer dan twintig jaar lang met inzet en passie. Deze liefde voor wafels heeft hij van zijn ouders, ook ambachtelijke wafelbakkers, en deelt hij zelf ook elke dag.

Talrijke, voortdurend veranderende momenten voor lekkernijen. Bij Milcamps heeft elk hapje zijn eigen moment en zijn eigen smaak. Om deze genietmomenten te creëren, innoveren wij en stellen we steeds nieuwe recepten en formaten voor.

Durf je onze Halloween-wafel met pompoen te proeven? Verras je liefste met onze wafel in hartvorm! Deel een betoverend moment met onze kerstboomwafel voor kerst! Er is een heerlijke Milcamps-wafel voor elk genietmoment. Ontdek ons uitgebreide assortiment momenten voor lekkernijen.

Galettes Amour Milcamps>
Gaufre La Liégeoise Milcamps>

Milieu onze 3 prioriteiten

01. Milcamps, een milieuvriendelijk recept met goede ingrediënten! Elk detail telt:

 • onze ingrediënten zijn uitsluitend afkomstig van Europese leveranciers.
 • Al 90 jaar bevatten onze Milcamps-wafels geen conserveermiddelen of additieven.
 • We gebruiken alleen eieren van kippen met vrije uitloop.
 • Onze traditionele wafeltjes zijn gemaakt met zuivere boter.
 • Om u een unieke smaak en kwaliteit te garanderen, voeren onze deskundigen voortdurend kwaliteitstests uit. Onze teams verbeteren onze recepten voortdurend om u steeds gezondere momenten te kunnen voorstellen.
 • We weten dat u ons op ons woord gelooft, maar we wilden er ook aan toevoegen dat we BRC-, IFS-, RSPO- en biologisch (Cetisys BE-BIO-01) gecertificeerd zijn!
 1. 02.Voedselverspilling

  We streven ernaar ons productieafval te revaloriseren door het aan lokale boeren te geven, die het aan hun vee voeren. Ook doneren we alle mislukte of gebroken wafels aan plaatselijke verenigingen.

 2. 03.Verpakkingen

  Momenteel zijn al onze verpakkingen gemaakt van recyclebaar plastic, maar we onderzoeken andere, nog milieuvriendelijkere oplossingen, zoals karton.

 3. 04.Energie

  De herkomst van onze energie en de manier waarop deze op onze locatie wordt gebruikt, hebben onze bijzondere aandacht. Natuurlijk is er nog veel te doen, maar het is meer dan ooit onze verantwoordelijkheid om de toekomst van onze aarde niet in gevaar te brengen.

Galette Pur Beure Milcamps

Waar kunt u onze wafels kopen?

Hier kunt u onze heerlijke wafels kopen :-) En als u ze ergens anders wilt vinden, stuurt u ons gewoon een berichtje zodat we kunnen kijken wat we daaraan kunnen doen!